TARİHÇE

1998 :
Güncel Tıp, Rad. Dr. Hüseyin Avni Bölükbaşı tarafından , İstanbul’un en büyük ilçesi olmasına rağmen sağlık konusunda ihmal edilmiş olan Gaziosmanpaşa ‘nın merkezinde kuruldu. Gaziosmanpaşa ve civarındaki ilçe halklarına kaliteli sağlık hizmeti sunma misyonu ile kurulan Güncel Tıp için yine herkesin rahatlıkla ulaşabileceği merkezi bir mekan seçildi. Bu ilk yılında Güncel Tıp , sadece bir adet Bilgisayarlı Tomografi ( BT) cihazı ve 3 kişilik bir ekiple, özel doktorlara hizmet vererek çalışmaya başladı.

1999 :
SSK ile B.Tomografi anlaşması yapıldı ve SSK hastalarına da hizmet verilmeye başlandı

2000 :
Emekli Sandığı ile de anlaşma yapıldı. Bir röntgen ve bir ultrason cihazı alınarak, doktorlara bu görüntüleme hizmetleri de verilmeye başlandı. Ücretsiz hasta servisi hizmetine başlandı.
Hastalar, doktorlarının yanından ya da evlerinden alınarak çekimleri yapılıp tekrar ücretsiz
olarak bırakılmaya başlandı.

2001 :
Mamografi cihazı alınarak, hizmet gamı genişletildi. SSK hastalarına B Tomografi ‘ye
ek olarak mamografi hizmeti de verilmeye başlandı.

2002 :
Röntgen cihazları modernize edildi: Karanlık odaya gerek duymayan, gün ışığında çekim
yapabilen biri televizyonlu 2 röntgen satın alındı. Böylece hasta konforu arttı, ayrıca
hastaların daha az ışın alarak çekimini yaptırabilmesi sağlandı. TV özelliği ( görerek çekim imkanı)ile histerosalpingografi ( Rahim Filmi )  çekim hizmeti verilmeye başlandı.İlaçlı çekim imkanı tanıyan bu cihazlarla mide, kolon, yemek borusu vb. çekimler de yapılmaya başlandı. Kısaca kurum her türlü röntgen çekim hizmetini vermeye başladı.

Ultrason cihazı modernize edildi; 4 Boyutlu Digital Renkli Doppler Ultrason satın alındı. Böylece görüntü kalitesi yükseldi ve müşteri memnuniyeti artırıldı. Ayrıca Doppler ile damar çekimleri ve gebelikte yüz görüntüleme de hizmet gamına eklenmiş oldu.

Renkli doppler cihazı sayesinde damar hastalıkları, vücuda hiçbir zarar verilmeden hem de renkli olarak görüntülenebilmektedir.

Panoramik ve Sefalometrik röntgen cihazı da aynı yıl alınarak öncelikle diş hekimlerine hizmet vermek üzere panoramik ve sefalometrik röntgen çekimi hizmet portföyüne eklendi.

Panoramik röntgen, çene ve tüm dişlerin tek bir filmde görüntülenmesidir. Sefalometri ise ön, arka ve yan pozisyonda kafa kemik ve yumuşak dokularının aynı filmde görüntülenmesidir. Merkezimizde, Otomatik doz kontrolü ve maviye duyarlı hassas film kullanımı sayesinde daha az X-ışını dozuyla daha hassas görüntü elde edilmeye başlandı. Bu yıl itibariyle çene ekleminin tek filmde dört ayrı pozisyonu görüntülenebilmekte, çocuk hastaların çekimi yapılabilmekte, kemik yaşı takibi için el-bilek grafisi alınabilmekteydi.

Hasta konforunu artırmak için tüm merkez klimatize edildi.

Havalandırma yenilendi.

Sadece çekim odaları değil, bekleme salonları da klimalı hale getirilerek, uygun ısıdaki, sağlıklı ve temiz ortamda hizmetler sunulmaya başlandı.

2003 :

B.Tomografi cihazı modernize edilerek son teknoloji olan ve İstanbul’da hizmet veren en modern bir kaç cihaz içinde yer alan Spiral Bilgisayarlı Tomografi cihazı hizmete alındı :

Tomografi çekim süreleri çok kısaldı, dakikalar saniyelere düştü. Böylece özellikle kapalı yer korkusu olan hastalara, istem dışı hareketli hastalara, acil müdahale gerekenlere, nefes darlığı olanlara da tomografi çekiminin kolaylıkla yapılabilme imkanı sağlandı.

Bunun ötesinde tüm hastalar için hasta konforu yükselirken, zaman maliyeti düştü.

Hastalar daha az beklerken, acil vakalar aksama yaratmadan çözülmeye başlandı.

135 kg. kadar tüm hastalara tomografi çekimi yapılabilmeye başlandı

2003 model yeni mamografi cihazı alınarak mamografi hizmeti de modernize edildi. Bu yeni cihazda kompresyon (meme sıkıştırma) elektronik olarak sağlanıyor. Böylece gereksiz ağrıya neden olmadan ideal kompresyona ulaşılıyor. Cihazın tam otomatik doz kontrolü ile olası teknisyen hataları engelleniyor.

Ayrıca bu modern sistemle hasta daha az X ışınına maruz kalıyor.

Mammografi, meme tümörlerinin erken teşhisinde çok önemli olup 40 yaş üstü kadınlarda yılda bir tetkik yapılması önerilmektedir.

Son teknoloji olan cihaz, büyültme özelliği ile ( agrandizman) şüpheli alanları daha net inceleme ve mükemmel tanı koyma imkanı oluşturdu.

Bu cihaza otomatik isim yazma aksesuarı da eklenerek film karışma riski ortadan kaldırıldı.

Cihazın 2 farklı kaset imkanı ile her türlü meme boyutunda çekim hizmeti verilebilir oldu.

2003 model bir Kemik yoğunluğu cihazı ( BMD) alınarak bu hizmet de portföye eklendi. Hemen akabinde SSK’lı hastalara da bu hizmet sunulmaya başlandı.

Osteoporoz, düşük kemik mineral yoğunluğu, azalmış kemik gücü ve sonuçta kırık sıklığının artışı ile karakterize önemli bir metabolik kemik hastalığıdır.

Bu cihaz kemik yoğunluğu ölçümünün yanısıra yağ ölçümü de yapabilmektedir.

Güncel Tıp’ta kullanılan cihazın en önemli üstünlüğü, sonuçlar Türk toplumu kemik standartlarına göre verilmektedir.

Herhangi bir BMD değerinin normal olup olmadığını söyleyebilmek için o toplumdan, cinse özge referans değerlerle karşılaştırmak gerekir.

Ülkemizde çoğunlukla ABD ve Avrupa değerlerine göre sonuçlar değerlendirilmiştir. Fakat son yıllarda yapılan araştırmalar Türk insanında BMD değerlerinin ABD ve Avrupa değerlerine paralellik göstermekle beraber, ölçülen bölgelere ve yaşlara göre farklı oranlarda daha düşük olduğunu göstermiştir. Türk standartlarına göre değerlendirilmeyen ölçümlerde daha fazla ostopeni ve osteoporoz tanısı koyulmaktadır.

Güncel Tıp’ta BMD ölçümleri Türk toplumunun standartlarına göre değerlendirilerek en bilimsel ve doğru tanı konulur.

Dry lazer sisteminin cihaz parkına eklenmesi ile kimyasal maddeler içeren banyo solüsyonları kullanmadan çevre dostu bir yöntemle ve teknisyen sağlığı da korunarak film basma yöntemine geçildi.

Ayrıca bu yeni sistem cihazdaki görüntüyü daha hızlı ve net bir şekilde filme aktararak daha doğru, eksiksiz tanı imkanı veren kalitesi yüksek görüntüler elde etmeyi sağlıyor ve müşteri memnuniyetini artırıyor.

2004 :
Gaziosmanpaşa’daki merkez tamamen yenilendi

2005 :
Balat’ta 2. merkezimiz açılarak hizmete girdi. Bu merkeze en son teknoloji Emar cihazı alındı.

SSK ile Emar, Ultrason, Renkli Doppler, Direk ve Endirek röntgen sözleşmeleri, Emekli Sandığı ile Kemik dansitometrisi sözleşmeleri de yapıldı.

Doctorıum sağlık merkeziyle anlaşma yapılarak, tüm görüntüleme hizmetleri üstlenildi.

Çalışanlar bilgisayar eğitimine gönderilerek sertifika alındı.

Özel bir yazılım ( hastane işletim sistemi) alınarak tüm hasta kayıtları ve işletim sistemleri bilgisayar ortamında yapılmaya başlandı.

Çalışanlarımızdan isteyenler 1 yıl sürecek İngilizce sertifika programına, İngilizce kursuna gönderildi.

2006 :
Emekli Sandığı ile MR sözleşmesi de yapıldı.

MR merkezinde 7 gün 24 saat sürekli hizmet verilmeye başlandı.

2 merkez arasında gün içinde belli saatlere ücretsiz hasta servisi konuldu

Bağkur ve Yapı Kredi Sigorta ile tüm hizmetlerde anlaşma yapıldı

Hasta Servis araçları yenilendi

Hukuk, kurum kültürü, SSK hasta kabul sistemi, MR vb. eğitimler devam etti. İsteyen personelimiz İngilizce kursuna gönderildi, ödüllendirme sistemimiz doğrultusunda bazı personelimiz ehliyet kursuna ve Şampiyon daktilo kurslarına gönderildi .

2007 :
Performansı yüksek olan yeni arkadaşlarımız da şampiyon daktilo kursuna ve ingilizce kursuna gönderildiler. Tüm teknisyenlerimiz Ankara H.Üniversitesinde gerçekleştirilen Emar eğitimine gönderildi.

Kurum kültürü, hukuk , kemik yoğunluğu tetkiki, panoramik çekim modları eğitimleri yapılmaya devam edildi

Panoramik röntgen cihazı ve doppler cihazları yenilenerek,

2007 model Instrumentarum OC 100 DİJİTAL panoramik ve sefalometrik röntgen cihazı hizmete girdi. Dişhekimlerine en üst seviyede görüntü gönderilmeye başlandı.

Yine 2007 model Toshıba marka usg ve renkli doppler cihazı hizmete alınarak, tüm doppler ve usg tetkikleri en son teknolojinin sunduğu imkanlarla gerçekleştirlmeye başlandı.

Ayrıca Fuji , CR sisteminin alımı yapıldı. Tüm cihazlar bu sisteme bağlanarak tamamen dijital görüntüler alınmaya başlandı. Tüm sistem dijital oldu.

Fuji Mini Pacs sistemi ile, Ultrason, CR, B. Tomografi, mamografi ve panoramik röntgen görüntüleri depolanıp , üzerlerinde doktor ya da teknisyenlerin işlem yapması olanağına kavuşuldu.

Bu sistem sayesinde farklı tetkik görüntüleri tek bir filme basılarak hastanın doktoruna ve kendisine verilebiliyor. Tüm görüntüleri aynı anda görme ve değerlendirme imkanı oluyor. Bir filme 4 adetten daha fazla görüntü sığdırılabiliyor. Görüntüler üç boyutlu ( 3D) hale getirilebiliyor.

Hastalara ait yaklaşık son 6 aya ait görüntüler saklanabiliyor

Hastalara, sabahları çay yanında simit/ bisküi ikramına başlandı.

Hem basında ( Bugün gazetesi, Vatan gazetesi, Akşam gazetesi, Mülkiyeliler dergisi, İl sağlık dergisi, Kiler dergisi, Pazarola dergisi, Mesiad dergisi vd.) hem de televizyon kanallarında ( CNN Turk, Mesaj tv, GOP tv vd.) Güncel Tıp’ı tanıtan programlar ve doktorlarımızın katıldığı röportajlar yayınlanmaya devam etti

Yeni alınan Toshıba marka son teknoloji renkli doppler cihazının da Dicom bağlantısı da yapıldı. USG ve Doppler görüntüleri lazer ile basılarak hastalara verilmeye başlandı.

Fuji mini Pacs sistemi devreye girdi. Endokaviter prob ve prostat biopsisi ataşmanı da yeni doppler cihazına eklendi.

Kullanılan HIS sistemi değiştirildi. Mevcut yazılım bırakılarak daha geniş kapsamlı, Medula uyumlu ve kolay kullanışlı Medisis yazılımı kullanılmaya başlandı. Hastalara, daha hızlı hizmet verme ve tüm bilgilerin doğru ve kullanışlı bir şekilde depolanması ve işlenmesi sağlandı.

Hatasız ve hızlı hizmet verme becerilerimiz sayesinde özel sigortalardan teşekkür yazıları alındı.

2008 :
SGK’nın tüm Türkiye’de görüntüleme merkezleri ile sözleşmesini sonlandırmasından sonra Balat’a bulunan MR merkezimizi kapattık.

2012 :

Hitaci Eclos çok kesitli bilgisayarlı tomografi cihazını devreye aldık. 5.000.000. BTU luk yüksek ısı kapasiteli tüpü olan ve tüm yeni yazılımları olan bu cihaz ile tüm vücut taramalarını tek seferde ve hızlı olarak yapmaya başladık, ayrıca yeni iteratif renkonstrüksyon algoritmleri nedeniyle çok dana az x ışını ile çekim yaparak hasta dozunu daha da azalttık.

2012 yılında Morita marka full digital Panaromik Sefalımetrik röntgen ve Volümetrik Dental Tomografi cihazını devreye soktuk.Böylece diş implantları için vazgeçilmez olan DVT çekimlerini yapmaya başladık.Çift flat panel dedektör sistemi olan cihaz ile çok daha net,hızlı ve çok farklı çekimleri yapar hale geldik. Dental Radyoloji konusunda tüm istekleri karşılayabilir durumdayız.

2012 yılında Full Digital 4 Boyutlu Toshiba Renkli Doppler US cihazını satın alarak hastalarımızın hizmetine sunduk. Elastografi, Fetus yüz görüntüleme, 3 boyutlu ve 4 boyutlu çekim özellikleri ve çok sayıda farklı amaçlı prob seçenekleri ile tüm US istemlerini karşılayabilir olduk .

Bünyemizde bulunan tüm tibbi cihazların  , bakımını ,yazılım ve donanımlarını , temsilcisi olduğu firmalardan alarak sürekli yenilemekte ve adımız gibi güncel tutmaktayız